01/05/2011

Menta piperita


Mentha x piperita


É un híbrido da mentha aquática e mentha spicata (a hortelá ou menta verde).

Planta moi coñecida e utilizada.


Propiedades: Aromática, medicinal e condimentar. Aroma forte e mentolado moi agradable. A súa infusión facilita a dixestión, impedindo a flatulencia, vómitos, diarrea e indixestións; tamén é boa para os estados de fatiga.


Mestura moi ben cos chocolates e co café. Moi utilizada en diversas medicinas así coma en pasta de dentes, deterxentes...


Solo: Ricos e húmidos (non empozados) coma todas as mentas.


Exposición: Sol ou, aínda mellor, semisombra


Poda: Conveniente facelo con frecuencia e despuntar (cortar cos dedos ou tesoiras a terminación ou cima do talo da planta) para que ramifique.



Reprodución: O mellor é por división de mata. Debemos ter en conta que pode ser invasiva, pois, se lle vai ben, inza moito. Se se quere evitar, mellor cultivar en tarro (mesmo podemos enterralo); aí non ten para onde escapar. Tamén se poden meter talos en auga ata que botan raíces ou espichalos en terra húmida.

Nenhum comentário:

Postar um comentário